skip to Main Content
Hoe Zorg Ik Voor Een Maximale Levensduur Van Gepersonaliseerde Werkkleding?

Hoe zorg ik voor een maximale levensduur van gepersonaliseerde werkkleding?

Veel bedrijven maar ook ziekenhuizen, woonzorgcentra en andere zorginstellingen voorzien hun medewerkers van gepersonaliseerde werkkleding. Denk daarbij aan t-shirts, sweaters en polo’s met het logo van het bedrijf of de organisatie. Uiteraard is het van groot belang dat deze bedrijfskledij zo lang mogelijk meegaat. We geven je in deze blog enkele belangrijke tips.

Werkkleding heeft het per definitie hard te verduren. Je werknemers spenderen vele uren tijd in deze kleding en werken vaak in moeilijke omstandigheden. Werkkleding wordt daardoor veel gewassen. Wanneer dit op te hoge temperaturen gebeurt, dan loop je al snel een risico op vervorming en krimpen.

  • Kies de juiste kwaliteit

Gepersonaliseerde bedrijfskleding bestaat in allerlei kwaliteiten. Wees niet te zuinig en kies zeker niet voor minderwaardige kwaliteit. Wanneer je bespaart op kwaliteit, dan gaat je investering in de personalisatie snel verloren. Laat je voor de kwaliteit adviseren door experts. Afhankelijk van de werkomstandigheden, is een bepaalde kwaliteit werkkleding aangewezen.

  • Selecteer de aangewezen bedrukkingstechniek

Het personaliseren van de bedrijfskleding gebeurt met een bepaalde bedrukkingstechniek. Elke techniek heeft zijn eigen prijs, maar ook zijn eigen kwaliteit.

Zo is een transferdruk geschikt voor het overbrengen van een logo in vele kleuren, maar is de bedrukking tijdens het wassen slechts bestand tegen maximum 40°C. Je kan deze bedrukkingstechniek ook toepassen in de kwaliteit ‘industrieel wasbaar’, maar dat is een stuk duurder.

Een andere veel gebruikte bedrukkingstechniek voor bedrijfskleding is zeefdruk. Deze kleding kan je probleemloos tot 60°C wassen. Per kleur heb je evenwel een instelkost, wat voor kleinere aantallen kan doorwegen.

Bijzonder mooi voor het personaliseren van bedrijfskleding is borduren. Deze techniek laat perfect wassen tot 70° à 80°C toe. Borduren is evenwel alleen mogelijk bij t-shirts en polo’s vanaf 200 gram. De kleding moet dus een voldoende dikte hebben.

Meer weten over de mogelijkheden van gepersonaliseerde bedrijfskleding? Contacteer ons vandaag met je wensen en verwachtingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top