skip to Main Content
Welke Druktechnieken Zijn Mogelijk Voor Gepersonaliseerde Bedrijfskleding, Gadgets Of Relatiegeschenken?

Welke druktechnieken zijn mogelijk voor gepersonaliseerde bedrijfskleding, gadgets of relatiegeschenken?

Borduren, zeefdruk, transferdruk, tampondruk, sublimatie, lasergraveren, doming, digitale druk,… Het aantal mogelijke druktechnieken om bedrijfskleding, gadgets of relatiegeschenken te personaliseren, is bijzonder groot. Elke techniek heeft zijn eigen toepassingsmogelijkheden met bijhorende voor- en nadelen. Voor de lange levensduur van je bedrijfskleding, gadget of relatiegeschenk is het belangrijk om goed na te denken over de aangewezen druktechniek.

transfer kledij van ammersEigenlijk begint het nadenken over druktechnieken voor het personaliseren van gadgets, relatiegeschenken, promotieartikelen en bedrijfskleding al bij de keuze van je logo. De grootte van het logo en het aantal kleuren hebben een impact op de aangewezen druktechniek.

Wanneer je een logo hebt met bijvoorbeeld vijf kleuren, dan moet je voor het personaliseren al eerder richting sublimeren denken. Bij kleine aantallen zijn de instelkosten voor tampondruk per kleur vrij duur.

Voor grotere oplagen wegen deze hogere instelkosten veel minder door. Bij borduren en transferdruk wordt er gerekend per vierkante centimeter, wat dan weer een impact heeft bij grotere logo’s en opdrukken.

Wanneer je grote aantallen bedrijfskleding nodig hebt, dan denken we al snel in de richting van borduren en zeefdrukken.

We stellen hieronder kort de vijf belangrijkste druktechnieken voor:

  • Borduren: borduren is uitermate geschikt voor je bedrijfskleding. Je krijgt een duurzaam, kleurvast en wasbestendig eindresultaat. Je logo wordt vertaald naar een borduurkaart. Deze
  • borduren stof relatiegeschenk van ammerskaart geeft de borduurmachine de juiste instructies voor het aantal steken en kleurgaren.
  • Zeefdruk: zeefdruk is de meest gebruikte bedrukkingstechniek voor grote aantallen bedrijfskleding. Per kleur wordt de afbeelding belicht in een zeef. Deze zeef wordt op de kleding gespannen, waarna de inkt onder druk wordt aangebracht. Per kleur moet er een zeef worden aangemaakt.
  • Transferdruk: transferdruk is ideaal voor kleine aantallen. Per kledingstuk zijn wijzigingen mogelijk. De opdruk wordt op een stuk transferpapier aangebracht. Het ontwerp wordt per kleur uitgesneden uit speciale folie en vervolgens op de kleding aangebracht. Met een pers op hoge temperatuur worden de kleding en het papier tegen elkaar gedrukt.
  • Tampondruk: deze druktechniek is ideaal voor relatiegeschenken. Bedrukking is mogelijk van één tot zes kleuren. Bijna elke ondergrond en vorm kan bedrukt worden. Het drukbeeld wordt vanaf een cliché (metalen plaatje) door een siliconen tampon (rubberen stempel) overgedragen op het product.
  • Sublimatie: bij deze bedrukkingstechniek gaat een stof van vaste fase direct naar gasvormige fase. De print wordt als het ware ingebakken in de oppervlakte van het materiaal zelf. Bij bedrijfskleding zal de sublimatiedruk niet sneller slijten dan het textiel zelf.

Meer weten over de voor- en nadelen van de verschillende bedrukkingstechnieken voor het personaliseren van relatiegeschenken, drukwerk, gadgets en bedrijfskleding? Contacteer ons vandaag met je wensen en verwachtingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top